Er zijn tal van voordelen van stoppen met roken, dat wist je vast wel. Maar als je ze zo op een rijtje ziet staan, dan is het opzienbarend. Mocht je nog twijfelen, dan ben je na het lezen van dit artikel overtuigt.

Je stopt vandaag nog met roken!

Wij noemen namelijk maar liefst 33 voordelen van stoppen met roken. En dat zijn ze wellicht nog niet eens allemaal…

1. Je hebt een verminderd risico op longkanker

Longkanker is wel een van de meest heftige gevolgen van roken. Zodra je stopt met roken, neemt dit risico al af. Je longfunctie is al heel snel beter. Na tien jaar heb je aanzienlijk minder kans op longkanker.

Dit is misschien wel een van de belangrijkste voordelen van stoppen met roken!

2. Je hebt verminderd risico op hartfalen

Rokers hebben een grotere kans op een hartaanval. Ben je een jaar gestopt met roken, dan is dit risico al gehalveerd. Na een jaar of vier heb je net zoveel kans op een hartaanval dan elke andere niet-roker.

3. Je zit beter in je vel

De voordelen van stoppen met roken worden met de dag groter. Daar hoef je niet eens lang voor gestopt te zijn. Na een paar dagen zit je namelijk al lekkerder in je vel.

4. Je ziet er beter uit

Wie enige tijd gestopt is met roken, krijgt weer een mooiere huid. Ook je haar gaat weer stralen. Daarnaast worden je tanden weer wit. Stoppen met roken heeft dus altijd als resultaat dat je er beter uit gaat zien!

Dit is wel een heel belangrijk voordeel van stoppen met roken, toch?

5. Je kunt je kinderwens in vervulling laten gaan

Als je rookt, heb je minder kans op zwanger worden. Ook de kwaliteit van sperma van rokende mannen laat te wensen over. Heb je een kinderwens? Stop dan met roken!

Er zijn veel risico’s voor ongeboren kinderen. Neem dit risico niet!

6. Je bent dus meer vruchtbaar, als je stopt met roken

Dat is wel een heel groot voordeel, voor mensen met een kinderwens. Dit betekent natuurlijk niet dat je weer gaat roken als je zwanger bent.

7. Roken en borstvoeding gaan niet samen

Als je stopt met roken, kun je zonder gevolgen borstvoeding geven aan je kind. Een voordeel met grote gevolgen. Borstvoeding is immers erg gezond voor je kind.

8. Je hebt een rookvrije omgeving voor je kinderen

Meeroken is slecht. Meerokers krijgen veel sigarettenrook binnen. Vooral voor kinderen is dat schadelijk. Een van de voordelen van stoppen met roken is dat je omgeving ook rookvrij is.

9. Je hebt minder gevaarlijke stoffen in je lichaam

Roken maakt dat je jezelf elke dag blootstelt aan chemische stoffen. De lijst met giftige stoffen die aanwezig zijn in sigarettenrook is enorm!

Een van de voordelen van stoppen met roken is daarom dat je lichaam weer gereinigd wordt.

10. Het risico op een beroerte daalt aanzienlijk

Als je stopt met roken heb je een aanzienlijk verlaagd risico op een beroerte. Vooral bij mensen jonger dan vijfenzestig is het risico op een beroerte bij rokers groot.

Een van de voordelen van stoppen met roken is dat je na een paar jaar net zoveel kans op een beroerte hebt dan niet-rokers.

11. Concentratieproblemen behoren tot het verleden

Als je rookt, kun je je minder goed concentreren. Stop je met roken dan is een van de voordelen dat je je beter kunt concentreren. Daarnaast wordt je geheugencapaciteit groter.

12. Je gehoor wordt beter

Als je rookt kan je gehoor aangetast worden. Dit komt omdat de doorbloeding naar je oren vermindert. Stop je met roken, dan wordt je gehoor weer beter.

13. Je reukvermogen wordt beter

Als je rookt heb je een aangetaste reuk. Je merkt al snel dat alles lekkerder ruikt, als je stopt met roken.

Een van de voordelen van stoppen met roken waar het leven aangenamer van wordt, toch?

14. Je tanden worden weer wit

Rokers hebben gele tanden. Als je stopt met roken, worden je tanden langzaam weer normaal van kleur. Na verloop van tijd heb je weer witte tanden.

15. Het risico op strottenhoofd- en keelkanker verlaagt

Er zijn een aantal kankersoorten waar rokers verhoogd kans op hebt. Twee daarvan zijn strottenhoofd- en keelkanker. Vooral mensen die langdurig last hebben van hun stem moeten zich laten onderzoeken.

Een van de voordelen van stoppen met roken is dus dat de kans op deze kankersoorten aanzienlijk verlagen.

16. Je stem wordt weer helder

Rokers hebben door de tabaksrook een krakerige stem. Een voordeel van stoppen met roken is  dat je stem weer helder wordt.

17. Je longen worden weer schoon

De trilhaartjes in de longen hebben als functie de longen zuiver te houden. Vooral bij langdurige rokers zijn deze haartjes vaak zo beschadigd, dat ze niet meer functioneren.

Trilhaartjes kunnen weer helemaal normaal worden, als je stopt met roken. Ze zorgen er weer voor dat de longen schoon worden en blijven.

18. Je rokershoest verdwijnt

Een rokershoest is een vervelend hoestje waarbij je vies slijm ophoest. Als je stopt met roken verdwijnt op den duur dit hoestje.

Een van de grotere voordelen van stoppen met roken is dat je ‘s morgens fris opstaat, zonder te hoesten.

19. Je kunt weer vrij ademen

Een van de gevolgen van roken kan COPD zijn. Dit is een chronische aandoening wat leidt tot een piepende ademhaling en kortademigheid.

Stoppen met roken voorkomt het verergeren van COPD!

20. De kans op een maagzweer verkleint

Als stopt met roken is de kans op een maagzweer kleiner. Rokers hebben immers een aanzienlijk grotere kans op deze aandoening.

Ook andere stoornissen in de maag verdwijnen als je stopt met roken.

21. Je vingers worden weer schoon

Rokers hebben vaak een vieze aanslag op hun vingers. Dit is een geel-bruine aanslag. Hij verdwijnt als je stopt met roken.

22. Jij en je kinderen hebben verminderd kans op een oorontsteking

Vooral kinderen van rokende ouders hebben een aanzienlijk verhoogde kans op een middenoorontsteking. Deze ontsteking kan zelfs gehoorverlies veroorzaken.

Een van de voordelen van stoppen met roken is dus niet alleen een schone lucht en een betere gezondheid. Ook je kinderen worden beter beschermd.

23. Je hebt minder kans op complicaties bij een chirurgische ingreep

Rokers maken meer kans op complicaties bij een chirurgische ingreep dan niet-rokers. Artsen adviseren minimaal acht weken voor de ingreep te stoppen met roken.

Als je dan toch stopt, kun je beter doorzetten. Stoppen voor altijd is beter dan tijdelijk stoppen, toch?

24. De bloedsomloop in je vingers en tenen wordt beter

De slagaderwanden kunnen door roken beschadigen. Dit heeft een nadelig effect op je bloedsomloop.

Een voordeel van stoppen met roken is dat je de complicaties van de verminderde bloedsomloop kunt tegengaan!

25. Je krijg veel meer energie

Als je stopt met roken krijg je aanzienlijk meer lucht. Dit is niet het enige dat je meer energie geeft. Ook je spieren krijgen minder zuurstof door koolmonoxide in je bloed. Dit vermindert je sportprestaties.

Voordelen van stoppen met roken is dus meer zuurstof in je bloed én in je longen.

26. Je krijgt meer zin in seks

Volgens onderzoek krijg je van roken minder zin in seks. Bij mannen kan roken zelfs leiden tot erectieproblemen. Een van de voordelen van stoppen met roken is dat je meer zin in seks krijgt.

27. Je smaak verbetert

Niet alleen je reukvermogen gaat achteruit van roken, ook je smaak. Als je niet rookt, smaakt alles lekkerder.

Een voordeel van stoppen met roken is dat je veel lekkerder eet.

28. Je krijgt een frissere adem

Rokers hebben vaak een vieze adem. Als je stopt met roken, merk je dat je een veel frissere adem krijgt. Vooral je omgeving zal dat beamen.

Niets vervelender dan dat anderen jou vinden stinken, toch?

29. Je huis ruikt frisser

Alles ruikt frisser als je niet rookt. Je huis dus ook. Zelfs als je alleen buiten rookt, hangt de rook altijd om jou heen. Je hele huis frist op van stoppen met roken.

30. Je wordt gezelliger

Je denkt zelf dat je opknapt van een sigaret, maar dat is een illusie. Je humeur zal aanzienlijk verbeteren als je stopt met roken.

Niet-rokers zijn over het algemeen minder somber en rustiger. Hun dagen zijn stabieler en ze voelen zich vaker blij.

31. Je leeft langer

Roken heeft zoveel nadelen voor je gezondheid dat je wel aan kunt nemen dat je langer leeft als je niet rookt. Je voelt je daarnaast veel gezonder.

Misschien is dit wel het grootste voordeel van stoppen met roken!

32. Iedereen is trots op je! En jij ook op jezelf, toch?

Stoppen met roken heeft doorzettingsvermogen nodig. Iedereen is daarom trots op je als het je lukt. Dit is goed voor je zelfvertrouwen.

33. Je bespaart enorm veel geld

Last but not least. Van stoppen met roken hou je geld over. Heb je wel eens uitgerekend hoeveel roken je kost? Je hebt weer geld voor een onverwacht etentje.

Als dat niet een van de mooie voordelen van stoppen met roken is…

Het bericht 33 Voordelen Van Stoppen Met Roken verscheen eerst op Stoppen Met Roken Tips.

source http://www.stoppenmetrokentips.net/stoppen-met-roken/33-voordelen-van-stoppen-met-roken/
Source: http://stopmetrokentips.blogspot.com/2017/01/33-voordelen-van-stoppen-met-roken.html

Advertisements